От няколко дена пиша този TC, той няма да е основен, ще бъде изцяло за ICC райдовете и ще бъде засегнати и трите дървета (holy (pve + pvp bg), disc (pvp, pve), shadow (pvp, pve). Никой не карам да го следва, така че ако не ви интересува по добре не го четете

.
Почвам с талантите, на основната ми спецелизация holy:
Holy raid heal
www.wowhead.com/?talent#bVcbuZfE0cbMqihhIuVo:0dmVcz --- Може би най-доброто дърво за райд хеалар с подходящите дрехи. Не съм сложил Test of faith, защото райда ако е под 50% това означава че не си вършите работата както трябва. Да в редки случай няма какво да направите, но както казах това са редки случай. На негово място съм сложил 12% повече heal на Flash Heal, защото да си райд хеалар не означава да праскаш само АОЕ хеал. Spell Warding на мястото на Divine Fury, Голямия хийл не съм го използвал от Naxx няма и намерение да го ползвам може би то Катаклизма. Improved Healing дава бенефист на Големия heal за това сам го и махнал. Inner Focus комбиниран с Divine Hymn е може би най-добрия heal в играта.
Нещо по gear за това дърво, Haste > Crit > SP. Но haste повече от 850 не ви е нужен. Crit в големи количества може да причини голям overheal в малки може да ви стъжни живота, за мен 30% с райд буфф е най-добре, но като направиш 850 haste от дрехи, оставя само Crit така че дори да дойде момент в който ще сте под тази граница като се по облечете всичко ще си дойде на мястото. Някой ще кажат защото SP го слагаш на последно място, по една просто причина ВСЕКИ предмет дава SP

така че ... За хората който са се socket на интелект мога само да каже че нещо не ги разбирам, така че ще цитиръм един велик Българин "Боже, братя не купувайте!!!" и аз така не слагай те socket с интелект.
Glyph - Всяко дърво си има и сложени Glyph, тук едва ли какво толкова да се коментира.
Holy Tank Heal (ако нямате свестни паладини и трябва да се сте на танка)
www.wowhead.com/?talent#bVcbhZsxxcc0VihheuNo:mfNVMc
С това държите танка супер, няма коментари защо съм сложил някой таланти, освен COH, но приемете го така COH си е istans cast на танка
За gear понеже за мен това е чисто похабяване на таланта на AOE heal на попа, не сам играл много с това дърво. Предполага се че мана регена е доста важен така че камани с интелект тук ще са доста полезни. Иначе за статс, основен е Crit поне в мойте очи.
Glyph - Glyph of Guardian Spirit правиш танка на всеки 2 минути безсмъртен
Holy pvp in BG (става и за арени 5v5)
www.wowhead.com/?talent#bxcbhhZfEzI00qi0GxuVo:foGVMz
С един такъв поп в BG, е 90% печалба

малко мана регенерация, НО винаги има време кога да седнеш и да пинеш

Body and Soul е чудесен талант, който може да те изкара от всяка rogue ситуация

Blessed Resilience те прави почти безсмъртен. А дори да умреш продалжаваш да лекуваш.
За gear, аз съм играл и с Pvp и с pve. Pvp full - set о offset, камани с SP + rel, те правят почни безсмъртен, но като heal не толкова. Pve какъв то и да е + тринекта от Wintergraps правиш много heal което те прави и много издръжлив.
Glyph - Inner Fire 50% повече броня и Glyph of Spirit of Redemption дори и да умреш продължаваш да лекуваш.
Това беше в следващия пост ще направя на Disc.